h

Project "Noordoever" - financieel fiasco

16 november 2014

Project "Noordoever" - financieel fiasco

Zie bijlage onderaan deze pagina !!

Dit zijn dus zo maar een aantal berichten uit de media over het project "Noordoever", wat dus niet van de grond is gekomen, en u en ik dus gezamenlijk 10 miljoen euro heeft gekost.

10 Miljoen euro weggegooid in deze tijd van crisis, waar mensen aangewezen zijn op (huishoudelijke) hulp door de gemeentes, en minder hulp krijgen i.v.m. de kosten !

De burgers uit o.a. onze gemeente hebben steeds meer moeite om rond te komen door de stijging van de huren, stijging van de zorgkosten, beperking van toeslagen etc.

Het is op zich al een schande dat er, in een welvarend land als Nederland, voedselbanken moeten bestaan.

Er werd er een ambitieus plan opgesteld om een woningbouwproject te starten, welke door de Raad van State uiteindelijk werd verworpen, omdat er niet volgens de voorwaarden onderzoek is gedaan naar de financieële haalbaarheid van het project.

Ontwikkelingsmaatschappij Rom-D zou het gebied moeten gaan ontwikkelen, en het Drechtstedenbestuur zou Rom-D de opdracht hiervoor moeten geven.
Dat bestuur maakte daar echter nooit afspraken over met Rom-D en voelde zich er ook niet verantwoordelijk voor. 

Helaas komt er hier dus ook weer ambtenaren-geblunder naar boven, er werden géén duidelijke afspraken gemaakt.

In de hierboven genoemde artikelen, doet een Zwijndrechtse wethouder de uitspraak in de vorm van een gezegde: "Maar als stoppen 30 miljoen euro zou kosten, dan hadden we er nog wel wat langer over nagedacht, je zou kunnen zeggen: “Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald".

Nu ken ik ook nog wel een aantal gezegden, één ervan is: "Bezint eer gij begint".

Gemeentes: stop nu eens met aanmodderen, en doe uw werk nu eens goed. U word er goed voor betaald door al uw burgers, die een vermogen betalen aan belastingen en heffingen !!!

STOP het verkwanselen van gemeenschapsgeld !!!!

U bent hier