h

Schokkend nieuws in de media - 1 !

18 februari 2017

Schokkend nieuws in de media - 1 !

Leefsituatie kind slecht in Dordrecht en Zwijndrecht

Dordrecht en Zwijndrecht vallen onder de twintig slechtste gemeentes van Nederland voor kinderen om te wonen. De twee scoren slecht op jeugdcriminaliteit, voortijdig schoolverlaten en jeugdwerkloosheid. Dit blijkt uit cijfers van het Verwey-Jonker Instituut.

Kindermishandeling komt in Zwijndrecht vaker voor dan in de rest van het land. Buurgemeente Dordrecht, die jaren koploper was, volgt op een tweede plek.

Rotterdam
De situatie van kinderen in Dordrecht, die op nummer 13 staat in het rapport Kinderen in Tel, is de laatste jaren wel gestaag verbeterd. Rotterdam staat op nummer 1 in de lijst. Daar is de situatie van het kind het slechtst. In het rapport van 2010 stond Dordrecht nog op een vierde plek. Zwijndrecht is daarentegen flink gekelderd. In 2010 stond Zwijndrecht op nummer 69 van de 390 gemeentes. Nu op nummer 20.

Molenwaard
De lijst is gebaseerd op verschillende cijfers. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar jeugdhulp, speciaal onderwijs en zuigelingensterfte. In de gemeente Molenwaard groeien kinderen het veiligst op in de regio. Molenwaard staat op nummer 300. Daar is het aantal meldingen van kindermishandeling bijvoorbeeld veel lager.

Zwijndrecht
Waarom de situatie van kinderen in Zwijndrecht zo verslechterd is de afgelopen jaren is een raadsel. Wethouder Jolanda de Witte laat weten dat ze het beeld herkent dat veel mensen in Zwijndrecht in armoede leven. Ze gaat de cijfers van dit onderzoek nader bekijken. ,,De aanpak van armoede is één van de belangrijke speerpunten van ons beleid", aldus de wethouder.

 

Bron: Algemeen Dagblad (AD)

 

http://www.ad.nl/dossier-dordrecht/leefsituatie-kind-slecht-in-dordrecht-en-zwijndrecht~a10cb26e/

 

(Salwa van der Gaag 13-02-17, 16:46)

U bent hier