h

Informatieavond over windenergie door LindtWind & NLVOW

31 januari 2017

Informatieavond over windenergie door LindtWind & NLVOW

Geachte heer/mevrouw,

Donderdag 16 februari 2017 organiseert Stichting Bewonerscomité LindtWind in samenwerking met twee bestuursleden van de Nederlandse Vereniging Omwonenden Windturbines  (NLVOW) een informatieavond over de gevolgen van windturbines in een dichtbevolkt gebied. De avond die wordt gehouden in wijkcentrum Kubiek, Zwaluwstraat 1 te Zwijndrecht, start om 19.30 uur en eindigt uiterlijk 22.00 uur. Graag nodigen wij u uit om deze avond bij te wonen.

Aanwezig van de NLVOW

Maurice Bakker, bestuurslid NLVOW, woont zelf in de plaats Houten, waar de turbines enkele jaren geleden op zeer korte afstand van de woningen zijn geplaatst. Uit eerste hand kunt u zijn ervaringen horen en vragen stellen.

Rob Rietveld, directeur NLVOW, woont in Drenthe en maakt zich hard voor de belangen van omwonenden van windparken en ondersteunt bewoners en gemeenten in het windmolenproces. De NLVOW werkt nauw samen met Vereniging Eigen Huis, onderhandelt met de politiek en maakt zich sterk voor inspraak, planschade en compensatie en niet te vergeten: scherpere normen als het gaat om de afstand van windturbines tot de woningen. De NLVOW is hiermee al jaren bezig en heeft inmiddels enorme kennis en ervaring vergaard over windturbines en de gevolgen ervan.

 

Voor deze avond worden bewoners, raadsleden van Zwijndrecht en Dordrecht uitgenodigd om kennis te nemen van wat het betekent en wat men kan verwachten als er windturbines in dichtbevolkte gebieden worden geplaatst als ook om met elkaar van gedachten te wisselen over alternatieven. Ook de ECD (Energie Coöperatie Dordrecht) en Michael Dubelaar van de alternatieve windmolen zonder overlast (Invelox) zullen worden uitgenodigd om de dialoog aan te gaan.

 

Wij hopen u deze avond te verwelkomen.
Donderdag 16 februari 2017 van 19.30 tot 21.30 uur in wijkcentrum Kubiek.
Graag aanmelden via info@lindtwind.nl als ook voor meer informatie.

 

Met vriendelijke groet,

 

J.A. Jochems

Stichting Bewonerscomité LindtWind

jan@lindtwind.nl

U bent hier