h

Wijkfeest Kort-Ambacht - Zaterdag 27 augustus 2016

6 september 2016

Wijkfeest Kort-Ambacht - Zaterdag 27 augustus 2016

Foto: Ria Reijerse / Eigen collectie

Het jaarlijkse Wijkfeest/Creamarkt in Kort Ambacht Zwijndrecht is gehouden op zaterdag 27 augustus van 10.00 – 17.00 uur.

Deze keer werd het  in de Kloosstraat georganiseerd. De Gemeente had dit met het Wijkplatform Kort- Ambacht zo besloten. Er stonden kraampjes met zelfgemaakte producten en oude ambachten. Tevens waren er diverse activiteiten op het grasveld voor de kinderen georganiseerd. Het was een mooie maar winderige dag.

Ook de SP afdeling Zwijndrecht was dit jaar weer van de partij. Met de hulp van Ronald, Monique, Joke, Hennie, Silvia en Ria lukte het ons weer om de SP en het Nationaal Zorgfonds onder de aandacht te brengen.
De landelijke campagne  voor het Nationale Zorgfonds trok veel mensen naar onze kraam.
De mensen bleven staan om er meer over te weten te komen, maar tekenden ook de petitie omdat ze het met ons eens zijn.
De kosten van het eigen risico is véél te hoog, waardoor mensen ook de zorg gaan mijden. Velen hadden ook al gehoord dat het eigen risico volgend jaar nog veel hoger word.

Aangezien er momenteel zo’n miljoen mensen in de schulden zijn gekomen, en een regeling moesten treffen met hun zorgverzekeraar door het te hoge eigen risico, is het noodzakelijk dat dit zorgsysteem op de schop gaat. Een nog hoger eigen risico zal nog veel meer mensen in de problemen brengen. Steeds meer mensen zullen de zorg gaan mijden, waardoor de zorg ook duurder zal zijn. Daarom hebben vele bezoekers ons dan ook gesteund door een formulier in te vullen of toe te zeggen dit online in te vullen. Er zijn op dit moment meer dan 107.000 mensen die dit al gedaan hebben binnen drie maanden. Doordat het aantal van 100.000 steunbetuigingen is overschreden zal het dan ook in de Tweede Kamer besproken moeten worden.

Op naar de 200.000 !!!!

Ook andere vragen van de mensen die belangstelling hadden, of iets anders wilden weten hebben wij beantwoord. Het was een niet al te drukke, maar wel gezellige dag.

Met dank aan allen die het Nationale Zorgfonds steunen.

Ria Reijerse
Voorzitter SP Zwijndrecht

U bent hier