h

VERONTRUSTENDE STIJGING AANTAL VERDRINKINGSDODEN

8 augustus 2016

VERONTRUSTENDE STIJGING AANTAL VERDRINKINGSDODEN

Nu het zwemseizoen net over de helft is zijn er deze zomer al 8 verdrinkingsdoden te betreuren.  Dit is een evenaring van het hele zomerseizoen vorig jaar.

In 5 van deze gevallen is het niet hebben of een beperkte zwemvaardigheid als oorzaak aan te wijzen. Een aansprekend voorbeeld is de verdrinking van het 12 jarig Sparta voetbaltalent Ousmane Kone. De reddingsbrigades constateren dat de zwemvaardigheid steeds verder afneemt en verwacht dan ook een verdere stijging van het aantal slachtoffers.

Bovenstaande bevestigd dat het schoolzwemmen weer ingevoerd moet worden.

De SP afdeling Zwijndrecht voert dan ook al enige tijd actie voor het (weer) invoeren van schoolzwemmen. Deze acties bestaan o.a. door de jeugd en ouders attent te maken dat de gemeente Zwijndrecht wel een budget heeft voor schoolzwemmen maar dat deze niet wordt benut, Dit is onder andere gebeurt met een ludieke lolly actie en een spandoek tijdens de avondvierdaagse. Verder worden scholen, ouders en gemeente aktief benaderd om deze te wijzen op het belang van het schoolzwemmen. Schoolzwemmen redt levens!

U bent hier