h

SP Zwijndrecht Campagne Column (1)

28 februari 2015

SP Zwijndrecht Campagne Column (1)

Tijd voor Links

De komende weken verschijnt elke woensdag op de site de Zwijndrechtse Campagne Column. Een korte keek op de week in de aanloop naar de Provinciale verkiezingen van 18 maart.

De berichten uit Europa geven ons een steun in de rug. Linkse stromingen, of liever gezegd de stem van de bevolking, halen het nieuws en veranderen hier en daar het politiek landschap. Wat niet echt helder wordt is of dit ook tot gevolg heeft dat ultra rechtse populistische partijen zoals de PVV minder aanhang krijgen. Daar wringt wel degelijk een schoen. Want niet alleen de socialisten zijn de wurggreep van de financiële markten zat. De decennia durende dictatuur van het neoliberaal denken en de vrije markt indoctrinatie roept bij veel burgers nu eindelijk weerstand op. Aan beiden zijde van het politiek spectrum levert dit meer draagvlak en sympathie op. En geloof het of niet er zijn echt PVDA stemmers die overstappen naar de PVV.

Voor zover de wat bredere keek op de week. Nu weer naar huis. Zoals je op de site ziet zijn we in de Drechtsteden op Valentijnsdag ook gestart met de campagne van de SP. Veel leuke reacties en vooral een luisterend oor. Wij hopen maar dat de mensen nu ook echt met het hart gaan stemmen. Zich niet laten lijden door een rechtse pipo de clown die feitelijk niets meer doet dan losse flodders de wereld in schieten. Op geen enkel vraagstuk heeft men een onderbouwd antwoord. Ze komen echt niet verder als een Polen meldpunt en een hoofddoeken tax. Wij gaan er vanuit dat de mensen die het zat zijn blijven denken : Menswaardigheid & gelijkheid voorop blijven stellen en door de slecht onderbouwde retoriek van (extreem) rechts heen prikken.

Als je echt wilt afrekenen met dit beleid is er voor ieder weldenkend mens feitelijk maar één echte optie: stem SP. Als we ons nu laten horen kunnen we de weg vrijmaken voor een nieuw tijdperk. Een nieuwe economie en een meer sociaal / menswaardigere samenleving. Waarbij er echte en resultaat gerichte interventies tot stand komen om:

  • onder het juk van de financiële markten vandaan te komen:
  • het groot kapitaal aan te pakken;
  • de zorg te verbeteren;
  • de koek gelijkwaardig te verdelen...............

zodat meer mensen verzekerd blijven van goede zorg , voldoende inkomen, toegang tot het onderwijs en er een eind komt aan de extreme tweedeling tussen rijk en arm.

Met vriendelijke groet,

eet.

U bent hier